محل تبلیغات شما
 فعلا این تصویر را از جشنیان بوانات داشته باشیم
 
ارسال توسط  آقای قهرمان یوسفی : سپاس از ارسال عکسها زیبا

آیا درست است که با دیدن هر عکسی یک یا چند خاطره خوش و نا خوش به انسان دست

میدهد . امیدوارم برای همه خوش باشد و لبخند به لبان عزیزان بیاورد ؟




نقشه گوگل ارث =google earth استخراج توسط آقای قهرمان یوسفی
توضیح :دشت کمین و منطقه قوام اباد و حسین اباد و زمینهاب مزروعی اولاد حاجی عزیز و محل ورود خروج گله داران این قوم و طایفه ایل باصری در نقشها تا اندازه ای مشخص شده است .در پایین این راه و گذرگاه سخت ایل به ییلاق بهاره در طول حیات خود منازل مسی دورانی هم در محله حسین اباد از قبل سال 1342 بنا کردند و کما کان تا این اواخر منازل دو منظوره را به منظور استفاده های ییلاقی و زمستانی در عین حالی که سرحد و گرمسیر داشتند مورد استفاده قرار میدادند . یاد همه بخیر  خود و با خاطرات خوش و نا خوش از این دنیا رفتند .
(1)

توضیحات اضافی نقشه : مدل نقشه یک (1)                          (2)

مسیریابی که آقای یوسفی مشخص کرده از ناحیه ورود به تنگه دره طا از نقطه صفر شروع و دارای دو گذرگاه برای رسیدن به عمق ییلاق یا دو مسیر تا نیمه از هم جدا میشود و یکی سمت راست و معروف به بنه آبله ای که بسیار تند و بد قلق است و ویژه گله رو هست و اما مسیر دوم سمت چپ از تنگه کلون و چند چشمه و چاه کم عمق مسیر شتر رویی یا کوچ رویی نزد ایل معروف است . در نقطه سلام گاهی که تمام دشت کمین هویداست و دو امام زاده امام زاده عقیل و امام زاده شاه مردان (ع ) هر دو از ان نقطه بلندترین مکان بچشم میبینیم از ان به بعد وارد فاز دوم و گردنه تنگ شیری و بقیه مسیر که در اینجا  فعلا تعیین و علامت گذاری نشده .قرار است تا عمق ییلاق و انتها خط گذاری شود . به محض دستیابی ان را درج میکنیم






تصویر آخرین شریان حیاتی منطقه کمین (رودخانه سیوند) در زیر دست زمینهای کشاورزی فامیل یوسفی و عزیزی و محمد خانی ( اولاد حاجی عزیز )

یادش بخیر از ته دل باید گفت : تلطیف کننده اب و هوا در تابستانهای داغ و صدها خاطره برای مردم دهکده و عشایر باصری  در بهار و تابستان هنگام بالا رفتن از کوه استوار و بلند در نقطه سلام گاهی وقتی رویت را بر می گرداندی زمینهای سبز و پوشیده از مزارع جو و گندم و پیچ و تاب رودخانه سیوند به معنای خدا حافظی و ترک بلوک بمدت 3الی 4 ماه و هنگام برگشت در پاییز تنها چیزی که به چشم می امد همان پیچ و تاب رود طویل بود و آرامش رسیدن به مقصد دلهارا به هیجان می آورد .تابستان گرم و اما خاطرات خوش اغلب نم نم باران که می آمد برای در آوردن قارچ وحشی (هکل - هکال ) لب رودخانه لابه لای چمنهای سوخته از ترک زمین پیداش میشد . بهترین تفریح و ماهیگیری با قلاب و کباب ماهی لب رودخانه هم تفریح سالم و پر هیجان برای عده ای دیگر و چیدن علفهای خوراکی متنوع در درای رود و مهمترین خاطره برای  افرادی که پی کاری یا خرید جشن عروسی بر و بچه های دم بخت بدون پل مجبود بودند از رودخانه با ّ به آب زدن و یا با چهار پایان گذر میکردند و خرید روزانه که تمام میشد با ذوق وصف نا پذیری دوباره با کلی وسایل عروسی به دهکده بر میگشتند . جاده کنار ان کوه روبرو که میشود دید در تصویر پایین .دقیقا در ابتدای دامنه و بموازات کوه بدو طرف راهی میشدند . مصیبت زمستان که جای خود داشت و طور دیگری بود. اولین پل فی دقیقا در همین نقطه با هزار زخمت و نامه نگاری برای پیاده روی رودخانه نهاده شد سیل سال 65  آنرا یکپارچه یک کیلومتر پایینتر زیر خروار ها گل و لای بمدت دو سال مدفون شد .

بستر این بی انصاف رود پر خروش متغییر بود گهی اینجا گهی انجا  در آن پیچ دوم قمب = قمپ اصلی برای میش شویی و بریدن پشم بهاره گوسفندان و پشم شویی  پاییزه یا اواخر تابستان بره ها و آنگهی شنای بزرگان و کوچکتر ها در هوای داغ داغ تابستان هیجان خاصی داشت .آی داد بیداد بی انصاف هایی که لول تفنگ را بدست میگرفتن و شمارش غازهای خسته و مرغابی های مسافر  و روز ورود انها را می پاییدند ، با یکی دو تیر همسایه بغلی را خبر دار میکردند . نزن گناه دارد  ، نزن دوستانشان و یا جفتشان منتظر هستند ، فایده نداشت با گستاخی حمله شروع میشد .بهتر است سکوت کنیم در این مورد و آنوقت  افتخار هم میکردند . تعداد اندکی به این عمل نا شایست دست میزدند . که دو سه دور از ورای آسمان در پاییز و زمستان فرود می آمدند و شکارچیان آرامش انها را بهم میزدند یکی دو روز تا گاهی یک هفته میهمان بودند و از دست شکارچیان بی قرار بودند و سر انجام بالهای عزیز و بازنین را پر می گشودند و از این بهشت میان راهی و استراحت  قهر و  ترک می کردند. این مقوله شکار  از تاسف بار ترین و بد اقبال ترین استقبال و پذیرش رود سیوند از پرندگان زیبا که از سرزمینهای دور به جنوب می آمدند، بود که در این محل معروف به رودخانه قوام اباد بود تا بعد .تا همین چند سال قبل رودبرای خود ساحل و بیشه داشت درختان بید تنومند و هرچه به سمت بالاتر میرفتیم در جوانب هم درختان جنگلی کوهستانی مانند کیالک وحشی ارژن بنه ، چالی ، (تنگیس- تنگیز )کیکم و تنواع بوته های کوتاه و تمام قد به فراخور و سعت رشد داشتند . از زمانیکه غول های آهنی سر و کله شان پیدا شد همه نابود و به زمینهای کشاورزی به خصوص کشت گوجه فرنگی تبدیل شد .انواع جانوران وحشی در کناره و داخل بیشه ها زیستگاه موقت و دائم داشتند . خوک و گراز ، گرگ و روباه ،سمور و ماهی و خرچنگ و  لاک پشت ،وزغ و قورباغه پرندگان خوش صدای کوهستانی هم زیستگاه امن داشتند و به خوبی و خوشی زیست میکردند . با خاموش شدن جریان و شریان آب رودخانه به یکباره همه از دم و ناگهان بر چیده شد . بر فرض که دوباره اب جریان یابد چندین سال طول میکشد تا دوباره زندگی جانوری و گیاهی سازگار با محیط شکل بگیرد . طبیعت و محیط زیست را حفظ کنیم و دوست بداریم .

گلهای زیبا را آقای یوسفی دست و دل باز برای این صفحه در کنار مناظر رودخانه سیوند ارسال کردا است .


آخرین سال جریان آب رود و کمترین میزان آبدهی

بلاغی

بازدید از غار شاپور کازرون

لحظه ای غرق در خاطرات گذشته

خلاص شدن باغ و مزرعه حسین آباد از سایه نسبتا سنگین برف اواخر بهمن 98

رودخانه ,خوش ,، ,هم ,سال ,های ,رودخانه سیوند ,دشت کمین ,امام زاده ,نا خوش ,زمینهای کشاورزی

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ceruamafor درد1 دستکش سیلور تاچ | مخصوص گوشی لمسی nogewoogu belchicomi Christopher's page کاشان چت|چت روم کاشان|آران و بیدگل چت prodmenttelti امواج نور Michael's collection